Az időközi után gyorsan ki is jelentkeztek a fidelitasosok az ingatlanból, ahova csak a voksolás előtt jelentkeztek be

Az időközi után gyorsan ki is jelentkeztek a fidelitasosok az ingatlanból, ahova csak a voksolás előtt jelentkeztek be

Busszal a budai Várba (Fotó: a Budavári Önkormányzat Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Röviddel a tavaly szeptemberi I. kerületi időközi választás után a Fidelitas több tagja, illetve ismerőseik is kijelentkeztek annak az Ostrom utcai magánklinikának a címéről, amelyre a voksolás előtti napokban jelentkeztek be lakóként, és így szavazhattak is – értesült a 24.hu.

Miután a Fidesz jelöltje szoros eredménnyel, mindössze 60 szavazattal nyert az ellenzéki aspiránssal szemben, a Fidesz ifjúsági szervezetéhez köthető személyek egymás után „költöztek ki” a klinikáról – tudta meg a 24.hu. A Fidelitas Sport, Család és Ifjúsági Kabinetjét vezető Fróna Levente például alig több mint egy hónapig volt csak lakója a magánklinikának. Ő a cégadatok szerint tavaly augusztus 31-én, 11 nappal a választás előtt jelentkezett be az Ostrom utcába, majd október elején „visszaköltözött” korábbi lakcímére. Ráadásul Fróna édesanyja és 76 éves nagymamája is bejelentkezett ideiglenesen az Ostrom utcai címre, a miskolci nagymama mindössze 20 napra. A cégnyilvántartás és a tulajdoni lapok alapján a Fidelitashoz köthető személyek ideiglenes lakóhelyeként szolgáló hat ingatlan egyaránt két, járóbeteg-ellátással foglalkozó cég tulajdonában van, ugyanis a bérházban egy egészségügyi centrum működik. A cégek Babai László érdekeltségébe tartoznak, aki a Magyar Életmód Orvostani Társaság elnöke. Babai neve szerepel a Magyar Orvosi Kamara jelöltlistáján a titkári posztra, a korábbi, egyszer már leváltott elnökség csapatában, a testület szombaton tartja tisztújítását.

A fideszes győzelemmel többségbe kerültek a kormánypártok a budavári képviselőtestületben, mivel két egykori jobbikos testületi tag is velük szavaz. A voksturizmus legalizásását pedig 2021-ben szavazta meg a fideszes parlamenti többség.