A vásárhelyiek szerint nem kellene lemondania polgármesteri címéről Márki-Zay Péternek

A vásárhelyiek szerint nem kellene lemondania polgármesteri címéről Márki-Zay Péternek

Márki-Zay Péter (Fotó: Hódmezővásárhely önkormányzata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hódmezővásárhelyi Hódpress szavazást indított arról, indokolt-e, hogy a miniszterelnöki címre pályázó ellenzéki jelölt, Márki-Zay Péter a kampányra tekintettel lemondjon polgármesteri címéről. Eredetileg egyébként a hódmezővásárhelyi Fidesz vetette fel az ötletet, később ezt arra módosították, hogy Márki-Zay menjen fizetés nélküli szabadságra. A megosztásoknak köszönhetően olyan sok emberhez eljutott a felmérés, hogy határon túlról is bőven érkeztek szavazatok.

A cikk szerint november 11-ig 2126-an voksoltak, a szavazatok csupán 18 százaléka érkezett Hódmezővásárhelyről, ezek nagy része (51 százalék) pedig a polgármester maradása mellett szavazott. A Csongrád-Csanád megyeiek többsége azonban úgy gondolja, Márki-Zay Péternek le kellene mondania tisztségéről. 

A külföldi eredmények azt mutatják, a szomszédos országok szavazói szerint inkább le kellene mondania a polgármesternek (Romániában ez az arány 93 százalék), az ausztriai eredmények viszont a nyugati országok trendjéhez igazodik, itt 71 százalék vélekedik úgy, hogy Márki-Zay Péter nyugodtan maradhat a kampányban a posztján – derül ki a szavazási felületet működtető Pegapoll részletes elemzéséből.