Az állami hírügynökség eddig egy szót sem írt az előválasztásról

Az állami hírügynökség eddig egy szót sem írt az előválasztásról

Így számolták a 2021. évi előválasztás második fordulójának szavazatait (Fotó: Országos Előválasztási Bizottság)

Fotó: ERDOS LASZLO

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap délelőtt óta zajlik az ellenzéki előválasztás második fordulójában leadott szavazatok számlálása, az Országos Előválasztási Bizottság rendszeres időközönként beszámol róla, hogyan áll Dobrev Klára és Márki-Zay Péter versenye, az MTI-ben ugyanakkor egyetlen rövid hír sincs minderről.

Az állami hírügynökség híreit böngészve ugyanakkor arról már találni írást, hogy zebracsikó született, illetve több fotót bemutattak arról, hogyan virágzik a facélia Hahót határában.

Dobrev Klára nevére rákeresve a legutolsó egy szombati hír, az egy beszámoló párttársa, Arató Gergely sajtótájékoztatójáról. Márki-Zay Péter neve ezzel szemben egy friss, vasárnapi hírben is szerepel, igaz, ott Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője mondta el, hogy a hódmezővásárhelyi politikus „csak a szavazatok miatt akar konzervatívnak látszani”.

A Magyar Hang percről percre beszámol az előválasztás második fordulójának eredményeiről, az eddigi trendek szerint Budapesten tarol Márki-Zay Péter, míg vidéken szűkebben, de vezet Dobrev Klára.