Budai Gyula feljelentette Cseh Katalint a NAV-nál

Budai Gyula feljelentette Cseh Katalint a NAV-nál

Budai Gyula (Fotó: Budai Gyula Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt feljelentést tett Cseh Katalin momentumos EP-képviselő ellen Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő.

A kormánypárti politikus csütörtökön az MTI-nek elmondta: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságán tett feljelentést a Cseh Katalinhoz köthető cégek állami támogatásával kapcsolatban.

A fideszes képviselő szerint a feljelentés mellé csatolt dokumentumok – cégkivonatok, tulajdoni lapok és támogatási szerződések – egyértelműen igazolják, hogy a Cseh Katalinhoz kapcsolható céghálózat nem arra a célra a használta fel az állami és európai uniós támogatást, mint amire a pályázatokat benyújtotta.

Hangsúlyozta: az érintett cégek koncepciója az volt, hogy minél nagyobb támogatási intenzitású térségben – így például a leghátrányosabb nógrádi kistérségben – nyújtsanak be pályázatot, így minél nagyobb állami támogatást szerezzenek meg, majd mindenhova ugyanazt a projektet jelentették le, a beruházások azonban nem valósultak meg. Vagyis a megnyert pénzt nem a projektekre fordították, de hogy hová, azt majd a nyomozó hatóság kideríti – tette hozzá.

Budai Gyula elmondta azt is: Cseh Katalin 2018-ig volt tulajdonos és ügyvezető a cégekben, az érintett pályázatokat viszont ezt megelőzően, 2016-ban és 2017-ben nyújtották be, a megvalósítási határidő pedig 2020-2021 volt. 

Mint megírtuk, korábban Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője tett bejelentést az Európai Csalás Elleni Hivatalnál, az OLAF-nál Cseh Katalin ügyében, európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt. Cseh Katalin ezzel kapcsolatban lapunknak azt írta: „Mindenki tudja, miért támad most a Fidesz és propagandamédiája. Azért, mert elértük, hogy mostantól nem tudnak nyakló nélkül lopni az uniós forrásokból. Ez fáj nekik, ezért kezdtek minden alapot nélkülöző lejáratási kísérletbe. Ebben az országban pontosan ismert mindenki előtt, hogy kik lettek milliárdosok EU-s pénzek lenyúlásából – és ez nem én vagyok, hanem Mészáros Lőrinc és társai.” 

Cseh Katalin azt is hozzátette: „Természetesen állok minden vizsgálat elé, hiszen pontosan tudom: a propaganda vádjai minden alapot nélkülöznek.”