Curtis fideszes államtitkár társaságában fotózkodott az évértékelőn

Curtis fideszes államtitkár társaságában fotózkodott az évértékelőn

Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára és Curtis Orbán Viktor 2024-es évértékelő beszéde előtt. (Fotó: Zsigmond Barna Pál Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Curtis – ezzel a sokatmondó névvel posztolt közös képet a rapperrel Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára, a fotó a Várkert Bazárban, közvetlenül Orbán Viktor 25. évértékelő beszéde előtt készült. A Reddit egyik fórumára is felkerült egy poszt, ahol többek között Kubatov Gáborral és Lotfi Begivel pózolt a „Nekünk Magyarország az első” felirat előtt. 

Curtis az elmúlt napokban többször kiemelte, hogy politikai tartalma miatt nem vesz részt a Hősök terén megrendezett tüntetésen. Eredetileg Curtis neve is szerepelt azon a listán, amely a pénteki, influenszerek által szervezett tüntetéshez csatlakozott ismert személyeket tartalmazta – mondta  Osváth Zsolt, az egyik szervező. Osváth szerint telefonon többször is egyeztettek a kezdeményezésről Curtisszel, akivel eddig baráti viszonyt ápoltak. A Partizánban nemrég Fidesz-szimpátiáját megvalló Curtis azonban időközben megüzente közösségi oldalán, hogy visszaéltek a nevével, és ő nem írt alá semmit, nem csatlakozott semmilyen csoportosuláshoz.

Arról a 24.hu számolt be, hogy a rapper péntek este, nem sokkal 9 óra után közzétett egy Instagram-történetet, amelyben egy felvételt osztott meg a tüntetésről, amit a tévén keresztül nézett. Ezen az hallható, ahogy a tömeg „Orbán takarodj!”-ot skandál. Curtis annyit írt a videóhoz: „Hazug banda! Ezért nem mentem.” A történet azonban már nem érhető el Curtis profilján, noha a feltöltés utáni 24 órában még meg lehetne nézni. Ebből arra lehet következtetni, hogy a rapper idő előtt törölte a posztot.

Osváth Zsolt a több tízezres tüntetés után azt mondta a Blikknek: „Ennek a rendezvénynek az üzenete, a célja jóval nemesebb dolog, mint hogy Széki Attila Curtisről és az ő hazugságairól beszélgessünk. Nem érdemli meg, hogy ezen a rendezvényen én róla beszéljek. Ez a sok-sok ember, aki itt van, ők ennél sokkal többet érdemelnek”.