Katari nagykövetté nevezték ki a Magyar Honvédség volt parancsnokát

Katari nagykövetté nevezték ki a Magyar Honvédség volt parancsnokát

Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka sajtótájékoztatót tart a Black Swan 2021 elnevezésű nemzetközi különleges műveleti gyakorlat bemutatója után Szolnokon, az MH Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison 2021. május 12-én (Fotó:
MTI/Mészáros János)

Fotó: Mészáros János

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország dohai nagykövetségének a vezetésével bízta meg Áder János köztársasági elnök Korom Ferencet, akit még május végén felmentett a Magyar Honvédség parancsnoki posztja alól.

Az egykori főparancsnokot Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter javaslatára nevezte ki az államfő a közel-keleti Katar országának fővárosában található nagykövetség vezetésére – derül ki a Magyar Közlöny csütörtök esti számából.

A Honvédelmi Minisztérium korábban azzal indokolta Korom menesztését, hogy ő maga kérte saját felmentését, amit azzal indokolt, a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak. Korom utódja Ruszin-Szendi Romulusz lett, jelenleg is ő a Magyar Honvédség parancsnoka.