Elkezdődött a Könyvhét, pénteken dedikálja Orbán-könyvét Stefano Bottoni

Elkezdődött a Könyvhét, pénteken dedikálja Orbán-könyvét Stefano Bottoni

Stefano Bottoni könyvét lapozza a Könyvhét egyik látogatója (Fotó: Lukács Csaba / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalosan is elkezdődött az év egyik leginkább várt könyves eseménye, a Ünnepi Könyvhét a budapesti Vörösmarty téren csütörtök délután. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 94. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, és 22. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozatára ebben az évben június 8–11. között kerül sor a fővárosban a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területén.

Most először a Magyar Hang Könyvek is részt vesznek az eseményen, és két szerzőnkkel is találkozhatnak: pénteken délután háromtól ötig Stefano Bottoni dedikálja Orbán Viktorról írt sikerkönyvét, A hatalom megszállottját, öttől este hétig pedig Körmendy Zsuzsannával találkozhatnak, aki Freddie Mercury életét dolgozta fel új kötetében. Mindkét esemény a Magistra Kiadó standjánál lesz a Vigadó téren: a hatos számú pavilon az övék, a Budapest Mariott Hotel alatt lévő Starbucks kávézó közelében. Mindkét könyv megvásárolható a helyszínen is, de akár közvetlenül is megrendelhetőek a Magyar Hangtól akciós áron.

Csütörtökön, még a hivatalos megnyitó előtt mi is kilátogattunk a Könyvhétre. A Libri Csoport standjánál, a nagykereskedői oldalon elég sok ember nézelődött, de csak egy valaki vásárolt: Bottoni Orbán-könyvét. A Líra standját is megnéztük, ahol szintén kaphatóak a Magyar Hang-könyvek, és micsoda véletlen, ott is A hatalom megszállottját fizették ki éppen. Ez talán nem meglepő, hiszen Stefano Bottoni könyve lassan az összes könyves toplistát vezeti: első helyen van a Líra, a Bookline és az ekönyv sikerlistáján, és csütörtöktől a második a Libri általános sikerlistáján is.

Kikkel találkozhatnak még?

Állandó tárcaírónk, Benedek Szabolcs vasárnap délután öt órakor az Athenaeum standjánál dedikálja A spalatói boszorkány című új könyvét, Szécsi Noémi Rohadt állatok című kötetével teszi ugyanezt ugyanaznap délután kettőtől a Magvetőnél. Puzsér Róbert pénteken négy órakor a Kossuth Kiadó dedikálószékére ül le, Kiss Noémivel szombaton este hatkor a Magvetőnél találkozhatnak. A Scolarnál vasárnap 11-kor Szántó T. Gábor várja olvasóit, Kukorelly Endre pedig vasárnap délután négytől ragad aláírótollat a Kocsis Kiadónál. Egyik örök kedvencünk, a régi Magyar Nemzet Magazinban rendszeresen író Szörényi László szombaton délután hatkor csíphető el a Nap Kiadó sátránál, Darvasi László vasárnap délután négy órakor tűnik fel a Magvetőnél.