Előállítottak öt embert a Margit hídon zajló tüntetésről

Előállítottak öt embert a Margit hídon zajló tüntetésről

A Margit hídon a kata-törvény ellen tüntetők (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabálysértés miatt öt embert előállítottak a rendőrök hétfőn délelőtt a Margit hídról – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Ahogyan arról lapunk is percről percre és élő közvetítésben beszámolt, reggel hét óra után a katatörvény és a rezsicsökkentés szabályainak megváltoztatása miatt demonstrálók lezárták teljes egészében a Margit hidat. A megmozdulás hivatalosan kilenc óráig tartott, a tüntetés azonban akkor nem fejeződött be: az ott lévők egy része elindult a belvárosban és forgalmas csomópontokban bénította meg a forgalmat, valamennyien azonban maradtak a hídon.

A rendőrségi tájékoztatás szerint fél 11 után nem sokkal az egyenruhások tájékoztattak az ott lévőket, hogy a gyűlés szervezője a rendezvényt már befejezettnek nyilvánította, ezért felszólították őket, hogy hagyják el a villamossíneket és az úttestet. Habár erről részleteiben nem írtak, de a HVG.hu videóján látszott, ahogyan a rendőrök ezután sorfalban felálltak a demonstrálókkal szemben. Majd az RTL egy olyan felvételt tett közzé, amin az látszik, ahogyan elvisznek a helyszínről valakit. A csatorna és a 24.hu is arról számolt be, hogy sokkolót is használtak a rendőrök egy vagy két esetben.

A rendőrség azt közölte még nem sokkal délelőtt 11 óra előtt, hogy szabálysértés miatt előállítottak öt embert, akik a többszöri felszólítás ellenére sem mentek fel a járdára. Ezután a Margit hídon mindkét irányban megindult a forgalom.