Évtizedeken át dolgozott gyerekek mellett a szigetszentmiklósi pedofil bűnöző

Évtizedeken át dolgozott gyerekek mellett a szigetszentmiklósi pedofil bűnöző

Bizarr jelmezt találtak a kommandósok S. Tibor szigetszentmiklósi házában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2000-ben Szigetszentmiklós sportdíjával jutalmazták a város ismert és (még) kedvelt személyiségének számító S. Tibort, aki a helyi Kézilabda Sportkör elnökeként végzett munkájáért kapta a kitüntetést. A sovány, szemüveges férfi látható megilletődöttséggel vette át az érmet. Akkor még csak egy-két sértett tudhatta, hogy a szentmiklósi kézisek generációival foglalkozó, az utánpótláscsapat gyerektagjaival olykor együtt is nyaraló Tibor valójában pedofil szexuális ragadozó.

Ügye a közelmúltban kapott szélesebb nyilvánosságot. Február 12-én kommandósok tucatjai rohamozták meg szigetszentmiklósi házát, a Magyar Hang a szomszédoktól úgy értesült, hogy az alakulat ajtón-ablakon tört be az ingatlanba, majd nem sokkal később kéz-és lábbilincsben vitték el a 63 éves férfit. A rendőrség közleménye szerint a korábban hasonló ügyekben már büntetett gyanúsított három kamaszfiút is behálózott, akiket márkás italokkal, ajándékokkal, vagy épp 5-10 ezer forint felajánlásával igyekezett az ágyába csalogatni. A nyomozók a férfi szigetszentmiklósi otthonának alagsorában bizarr szexjátékokat, köztük békajelmezt és állatmaszkokat találtak, több budapesti ingatlanjában pedig „digitális adathordozókat” foglaltak le.

Lapunk érdekes párhuzamot talált az elfogás és egy 2007-es letartóztatás között. Az akkor a Magyar Nemzet által bemutatott ügyben szintén egy szigetszentmiklósi S. Tibor volt a gyermekpornográfiával gyanúsított elkövető. A lap arról is beszámolt, hogy a férfi húsz évig dolgozott a rendőrség kötelékében, ám 2002-ben pályafutása véget ért, és előnyugdíjba küldték mivel egy állami gondozott feljelentést tett ellene a kilencvenes években elszenvedett szexuális zaklatások miatt. S.-re nem tudták rábizonyítani bűnösségét, ám így sem maradhatott a hatósági állományban. Mindez azonban nem zavarta őt abban, hogy a sportkör elnökeként, majd az utánpótlás (vagyis a kicsik) szakági vezetőjeként dolgozzon tovább a helyi kézilabda csapattal.

Tibor neve ráadásul szerepel az úgynevezett „pedofilnyilvántartásban”: az ott talált információk szerint a szigetszentmiklósi férfit 2007-ben és 2011-ben pedofil bűncselekményeket követett el. Priuszán megrontás, gyermekprostitúció kihasználása, pedofil videók tartása, sőt kereskedelme szerepel – a fentiek miatt 2016-ban két esetben is elítélték.

Hogy az évekkel ezelőtti és a mostani bűncselekmények esetében is ugyanarról az S. Tiborról van szó, azt kérésünkre a rendőrség, a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség és a Budapest Környéki Törvényszék sem tudta megerősíteni, a személyiségi jogok védelmére hivatkozva. Ám ezt gondolja Szigetszentmiklós független polgármestere, Nagy János, aki az általa megszerzett bizonyítékokra hivatkozva kezdeményezte S. 2002-es városi kitüntetésének visszavonását. Az azonosságot igazolja az S. Tibor saját Facebook-profiljára feltöltött több száz, kézimeccsekről készített fotó és a Szigetszentmiklós honlapján talált, 2000-es díjátadóról szóló beszámoló is.

Lapunk az ügyben megkereste Szigetszentmiklósi Kézilabda Sportkör jelenlegi ügyvezetőjét, Kovács Istvánt. Szerettük volna megtudni, hogy tudtak-e S. Tibor meggyanúsításáról,
• mennyi ideig dolgoztak együtt korábbi szakágvezetőjükkel, miért és milyen indokkal szakították meg vele a munkakapcsolatot,
• hallottak-e olyan esetről, amikor S. Tibor illetlenül ért volna a kézis gyerekekhez, furcsán viselkedett volna velük.

Kovács – aki ügyvezetői tevékenysége miatt a városi Fidesz külsős bizottsági tagja is egyben – nem válaszolt kérdéseinkre. Az viszont biztos, hogy egy S. Tibor még a sportkör 2019/2020-as TAO-támogatás kérelmén is technikai vezetőként szerepelt, vagyis 12-13 éves gyermeksportolókkal foglalkozhatott.

Az ügyről bővebben olvashat majd a Magyar Hang március 8-án megjelenő számában.