Felháborodott a fideszes polgármester, hogy a hírekből értesült a postabezárásokról

Felháborodott a fideszes polgármester, hogy a hírekből értesült a postabezárásokról

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg fideszes polgármestere (Fotó: Balaicz Zoltán / Facebook)

Fotó: Seres Peter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Magyar Posta Zrt.-vel eddig jó és korrekt viszonyban dolgoztunk együtt (...). Azt azonban elfogadhatatlannak tartom, hogy városvezetőként a hírekből értesüljek a Magyar Posta Zalaegerszeget érintő döntéséről – erről Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg fideszes polgármestere posztolt hétfőn a közösségi oldalán. A városvezető egyenesen a Magyar Posta Zrt. megbízott vezérigazgatójának, Simon Csillának címezte levelét a napokban bejelentett postabezárásokkal kapcsolatban.

Balaicz szerint önkormányzatuk jogos elvárása, hogy minden településüket érintő ügyben legyen konzultáció az érintettekkel. „Sajnos ez most elmaradt”. – Ha lett volna lehetőség az előzetes egyeztetésre, akkor elmondhattam volna, hogy bár a landorhegyi városrészt az ideiglenes időszakban ki tudja majd szolgálni a Keresztury Dezső VMK épületében működő posta, azonban a kertvárosi városrész szerintem nem maradhat hivatal nélkül. Azt is jeleztem volna, hogy bár a statisztikában jól mutat a kaszaházi kézbesítő posta, mint nyitva maradó hivatal, az azonban alkalmatlan ügyfélforgalom lebonyolítására – fejtette ki. A polgármester a levélben hangsúlyozta, tudja, hogy szükség van a takarékosságra és a postahivatalok egy részének ideiglenes szüneteltetését tudomásul is veszik. – Azonban kérjük, hogy november 12-ig kerüljön sor személyes egyeztetésre a Zalaegerszeget érintő döntésekről és legalább a kertvárosi posta további működésének lehetőségét vizsgálják felül! – zárta levelét a politikus.

A Magyar Posta a múlt héten jelentette be: ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében, továbbá 300 munkavállalót el fognak bocsátani.