Fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros területére a BRFK péntek déltől

Fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros területére a BRFK péntek déltől

Rendőrség (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fokozott ellenőrzést rendelt el a rendőrség a főváros teljes területére október 20-án (péntek) 12 órától másnap reggel 8 óráig. A Police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint ezt Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás vezérőrnagy rendelte el. Mint írták, a fokozott ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása.

Éppen az elrendelt fokozott ellenőrzés idejére, péntekre jelentettek be a Budapesti Rendőr-főkapitányságra a Hamász felhívásához köthető demonstrációt, amelyet azonban a BRFK betiltott. Erről ma reggeli közleményében számolt be a hatóság. Mint arról írtunk, egy magánszemély fordult a rendőrséghez, a tüntetést a II. kerületben szerette volna megtartani. A BRFK arra hivatkozva tiltotta be a demonstrációt, hogy az a közbékét és a jelenlévők biztonságát is veszélyeztetné. Egyúttal jelezték, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után. Az elmúlt napokban már több bejelentett demonstrációt is megtiltott a rendőrség arra hivatkozva, hogy azok a Hamászt támogatnák.