Hvg360: Tiborcz István Michelin-minősítésre pályázik legújabb éttermével

Hvg360: Tiborcz István Michelin-minősítésre pályázik legújabb éttermével

A turai Schossberger-kastély (Fotó: Wikimedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zöld Michelin minősítést szerezne Tiborcz István Clarisse néven szerdán megnyílt éttermére a hvg360 értesülése szerint. Mint írják, Orbán Viktor vejének cégcsoportja, a BDPST érdeklődésükre azzal magyarázta a szándékot, hogy „a Michelin-csillagokkal fémjelzett legmagasabb szintű csúcsgasztronómia világszerte olyan célközönséget szólít meg, amely akár hosszabb külföldi utazást is hajlandó megszervezni csak azért, hogy részesülhessen az adott élményben”.

A turai kastélyban megnyílt exkluzív étterem a fővárostól mintegy 50 kilométerre található, a portál szerint meglehetősen rossz út vezet a településre. Ennek kapcsán a cikk megjegyzi, hogy „meglepő ez a magabiztosság a vidéki helyszínen, miközben Budapesten még mindig csak óvatoskodva nyílnak újra a járványtól letaglózott éttermek”.

Mint írják, a Clarisse konyhájában felhasznált alapanyagokat idővel a kastély kertjében termelik majd meg, de legalábbis az 50 kilométeres körzetében, amivel a Botaniq kastélyszálló felkerülhet a nemzetközi gasztronómiai térképre.

A Clarisse étterem egyébként a turai Ybl-kastély építtetőjének, Schossberger Zsigmondnak az unokájáról kapta nevét.