Jakab Péter visszavágott Deutschnak a Tesco újságos nyári olvasmány miatt

Jakab Péter visszavágott Deutschnak a Tesco újságos nyári olvasmány miatt

Jakab Péter a „Fizessenek a tolvajok” feliratot vetítette a Parlamentre (Forrás: Jakab Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, idén egyre több politikus osztja meg követőivel, hogy mit olvas nyáron. Ezzel kapcsolatban indult meg a szócsata Jakab Péter, a Jobbik elnöke és Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője között. – Sikerült megszerezni Jakab Péter egyetlen nyári olvasmányának fotóját. Ez pedig nem más, mint az Akciós TESCO Újság (sic!) – írta gúnyosan közösségi oldalán Deutsch Tamás. A bejegyzés előzménye, hogy a Jobbik miniszterelnök-jelöltje Orbán Viktor börtönbe jutásáról írt a kormányfő nyári olvasmányairól szóló poszt alatt.

Az EP-képviselő szerint Jakab azért olvasgatja az akciós Tesco-újságot mert abban megtalálja, hol olcsó a párizsi. Erre érkezett meg a Jobbik elnökének válasza. – Bizony Tamás, amikor még tanárként dolgoztam, és a családommal, a gyerekeimmel albérletben laktunk, sokszor meg kellett néznem, hol van akció. Különben nem jöttünk volna ki a tanári fizetésből – kezdi a posztot.

Mint írja, tudja, hogy Deutsch ezt el sem tudja képzelni, hisz 30 évvel ezelőtt beült a Parlamentbe a haverjaival, és azóta is ott ülnek milliókért.

– Ti nyilván nem tudjátok, milyen hónapról hónapra élni, milyen az, amikor egy magyar család kénytelen a tescós újságot olvasni, mert ilyen árak mellett csak az akcióra számíthat, ha már a kormányra nem. Szóval Tamás elhiszem, hogy neked elég a Nemzeti Sportot böngészni, miközben még extra élvezeti cikkekre is futhatja azoknak a pénzéből, akiket lenézel, akiket prolizol – folytatja Jakab.

– De hidd el, a magyarok nem élvezetből lapozzák át ezeket az újságokat, hanem miattatok. Miattatok, akik nagy ívben tesztek az országra, miközben rózsaszín ködben úszva alázzátok a népet. Igen. Más nemzetnek jólét jár, a magyarnak meg tescós újság. Ti milliárdokat kerestek, a magyarok meg akciókat – fogalmaz a politikus, majd több szerénységet kér, és végül kilátásba helyezi, hogy mindenért fizetni fognak Deutschék.