Jakab: történelmi jelentőségű a dunaújvárosi időközi választás

Jakab: történelmi jelentőségű a dunaújvárosi időközi választás

Jakab Péter (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Történelmi jelentőségű választásnak nevezte a Jobbik elnöke a vasárnapi dunaújvárosi időközi országgyűlési voksolást a Demokratikus Koalíció alelnökével együtt tartott szombati sajtótájékoztatón a Fejér megyei városban – jelentette az MTI. Jakab Péter kifejtette: vasárnap országgyűlési választások szintjén fog vizsgázni az ellenzéki együttműködés, amely az őszi önkormányzati választásokon jelesre vizsgázott.

Jakab Péter: Gyurcsány Ferenc az ellenzék tortájában a mazsola, és én ki nem állhatom a mazsolát | Magyar Hang

Egyértelműen két ellenzéki lista mellett foglalt állást a Jobbik elnöke egy kedd délutáni sajtóbeszélgetésen. Jakab Péter azt mondta, új választókat kell megszólítani a 2022-es ellenzéki győzelemhez, olyanokat is, akik a rendszerváltozás vesztesei, legyen szó értelmiségiekről vagy kétkezi munkásokról. Az új pártelnök szavai szerint a Jobbiknak az ellenzék vezető erejévé kell válnia, majd a kormányváltás vezető erejének - egy összefogás részeként.

Rámutatott, hogy az ellenzéki pártok a lehető legszélesebb együttműködést valósították meg Dunaújvárosban és környékén, és mindent elkövettek azért, hogy a Fideszt két vállra fektessék. Jakab Péter felhívta a figyelmet arra, hogy önmagában az összefogás nem elég, a sikerhez hiteles, elfogadott jelölt is kell, ők Kálló Gergely személyében megtalálták ezt a jelöltet.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke azt mondta, hogy jelöltjük vasakarattal, tisztességgel fogja képviselni Dunaújváros és környéke lakóit a Parlamentben. Megjegyezte, hogy amennyiben Kálló Gergely nyer vasárnap, a helyi ügyekhez a DK támogatását is megkapja az Országgyűlésben. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: ősszel nemcsak azt mutatták meg, hogy az ellenzék képes választást nyerni, hanem azt is, hogy miként lehet visszahozni hazát, szabadságot és szolidaritást az együttműködéssel.