Jávor Benedek és Karácsony Gergely is szerepel a Párbeszéd EP-listáján

Jávor Benedek és Karácsony Gergely is szerepel a Párbeszéd EP-listáján

A Párbeszéd – Zöldek új elnöksége 2024. január 20-án. (Fotó: Párbeszéd – Zöldek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton kongresszust tartott a Párbeszéd-Zöldek, a delegáltak – többek között – döntöttek az európai parlamenti (EP-) választási listáról, valamint a két korábban lemondott elnökségi tag pótlásáról.

A közösségi oldalukon is megjelent közleményük szerint a szavazások eredményeként „erős, zöld, civilekből és aktivistákból álló EP-lista jött létre Jávor Benedekkel az élen, aki Karácsony Gergely főpolgármesterrel együtt újra bekerült a párt elnökségébe”. A közlemény szerint a zöldpolitikusok mellett számos elkötelezett, szakértő civil és fiatal is felkerült a párt listájára.

Az európai parlamenti lista első öt helyén Jávor Benedek elnökségi tag, Budapest brüsszeli irodájának vezetője, korábbi EP-képviselő; Hlavács Judit civil akkumulátorgyár-ellenes aktivista, korábbi gödi önkormányzati képviselő; Kocsis Krisztián neurobiológus kutató, a Roma Műhely vezetője; Szabó Tímea parlamenti frakcióvezető és Karácsony Gergely főpolgármester, elnökségi tag szerepel. Céljuk, hogy tovább erősítsék a zöld értékek képviseletét a június 9-i választásokon, amelyek alapját a már több párt és önkormányzat által is aláírt, 14 pontos Zöld minimum program adja.