Karácsony Gergely az új budapesti toronyház tervéről: Fogom a fejem. Ezek megőrültek!?

Karácsony Gergely az új budapesti toronyház tervéről: Fogom a fejem. Ezek megőrültek!?

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Jól nézzük meg a Hősök terét! Lehet nem sokáig marad ilyen… A kormány ugyanis arról tárgyal, hogy a Hősök tere mögött elterülő Rákosrendezőn „mini-Dubaj” jöjjön létre felhőkarcolókkal és luxuslakásokkal… Fogom a fejem. Ezek megőrültek!? – erről posztolt Karácsony Gergely főpolgármester annak kapcsán, hogy – mint beszámoltunk róla – a VSquare értesülése szerint Budapest legmagasabb toronyházát építené Zuglóba egy dubaji milliárdos.

Karácsony szerint „a világörökség részét képző, a honfoglalás 1000 éves évfordulójának emléket állító emlékmű mögé ormótlan, az ég felé ágaskodó tájidegen tornyokat szeretnének növeszteni!? Pont a mi hűde nemzeti, konzervatív kormányunk emel a hét vezér fölé a Gábriel arkangyalnál hatszor magasabbra törő felhőkarcolót?!”. A politikus azzal folytatta, „épp elég baj, hogy a MOL-torony már ott éktelenkedik a gyönyörű dunai panorámában, de ez a monstrum közel kétszer akkora lenne, a Hősök terétől alig kőhajításnyi távolságban”. – Megáll az ész – tette hozzá.

Címkék: Karácsony Gergely