Karácsony Gergely és Fekete-Győr András is elfogadja Csányi Sándor meghívását

Karácsony Gergely és Fekete-Győr András is elfogadja Csányi Sándor meghívását

Az inge kapcsán kéri ki a véleményeket a politikus (Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

 

Mint nemrégiben lapunk is beszámolt róla, Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a labdarúgó-szövetség honlapján közzétett nyilatkozatában sajnálkozik a futball politikai célokra való használata ellen. „A politikát figyelő állampolgárként időnként szórakoztatónak, de alapvetően azért nagyon elkeserítőnek tartom a negatív kampányra építő politikai kommunikációt. A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőjeként viszont mindent meg is fogok tenni azért, hogy a futball kimaradjon ezekből a politikai küzdelmekből” – szól a közlemény.

Karácsony Gergely a Facebookon reagált a meghívásra, és elfogadta azt. „Köszönöm a meghívást Csányi Sándornak, az MLSZ elnökének, de még fontosabb lenne, hogy a kirekesztést és gyűlöletkeltést a politikával összekeverő ostoba fideszes megmondóemberek is értsenek a szóból: a sport, nemzeti válogatottnak való szurkolás nem megosztja, hanem éppenhogy egyesíti ezt a tudatosan széjjelszakított országot.

Attól, hogy sokan vagyunk, akik bűnnek tartjuk, ha egy miniszterelnök összekeveri a magánhobbiját a közérdekkel, attól még a nemzeti válogatottnak való szurkolás élménye és öröme minden magyarnak jár. A megvetés pedig azokat illeti, akik ezt el akarják venni bárkitől. Elnök úr invitálását tehát köszönettel elfogadom, természetes, hogy a helyszínen szurkolok a csapatnak, bár a VIP-páholyt továbbra is elkerülném, jó lesz a sima lelátó is. Megyünk, Fekete-Győr András?” – írta Budapest főpolgármestere.

A megszólított Fekete-Győr András kommentben reagált: „Alap!”, és egy meccsen készített szelfit mellékelt magáról.