Karácsony Gergely: Varga Mihály azonnal távozzon a kormányból!

Karácsony Gergely: Varga Mihály azonnal távozzon a kormányból!

Karácsony Gergely (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondásra szólította fel Varga Mihály pénzügyminisztert Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere pénteken reggel Facebook-oldalán. A politikus emékeztetett: jogerős bírósági döntés mondta ki, hogy a kormány nem vehet le több pénzt a főváros számlájáról. – Épp eleget fizettünk már, a bíróság pedig kimondta, hogy a fővárosi közszolgáltatások további zavartalan működése előrébb való, mint a jogilag is vitatott kormányzati sarc kifizetése. Ehhez képest az államkincstár újabb 5,5 milliárdot inkasszált a számlánkról. Ez egyszerű lopás, és hatalommal való visszaélés, amiért Varga Mihály pénzügyminiszter a felelős! – vélte.

Azzal folytatta, ha ez nem lenne elég, „ahelyett, hogy a pénzügyminiszter sűrű elnézések után gyorsan visszautalná az ellopott pénzt, azzal vádol meg minket, hogy néhány hét alatt szinte teljes egészében elvertük a számlánkon lévő 100 milliárd forintot. Pedig pontosan tudható, hogy a kerületi önkormányzatoknak utaltuk tovább az általunk beszedett iparűzési adóból a nekik járó részt”. – Két eshetőség van. Az egyik, hogy a pénzügyminiszter ennyire nem ismeri az alapvető jogszabályokat. A másik, hogy ismeri őket, de mégis hazudik. Végül is mindegy. Azonnal távoznia kell a kormányból! – vélte Karácsony Gergely.

Az inkasszó miatt egyébként a főváros feljelentést tesz, erről itt írtunk részletesen.

Címkék: Karácsony Gergely