Kell mini-Dubaj? Karácsony Gergely a fővárosiakat kérdezi

Kell mini-Dubaj? Karácsony Gergely a fővárosiakat kérdezi

A lakógyűlés tájékoztatója a hármas metrón (Forrás: Vitézy Dávid/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elindította a főváros a második, úgynevezett lakógyűlést, amelynek keretében a budapestiek véleményét várják a Rákosrendezőre tervezett beruházásról. A kormány mini-Dubajt tervez, felhőkarcolóval és luxuslakásokkal, a fővárosnak ugyanakkor más tervei vannak a jelenleg rozsdaövezetben, egy parkvárost alakítanának ki.

– Senki nem dönthet Budapestről a budapestiek nélkül – fogalmazott Karácsony Gergely, bejelentve, hogy az ügyben meghirdettek egy újabb „lakógyűlést”. A megadott linken a budapesti lakcímkártyával rendelkezők szavazhatnak, akik már elmúltak 14 évesek, egy email-es azonosítás után egészen április 28-ig. Lesz egy tájékoztatókampány is az akcióról, ez a főpolgármester elmondása szerint a korábbinál szerényebb lesz, a cél, hogy minden háztartásba eljuttassák az információkat.

A fővárosiak véleményét négy kérdésben kérik:
1. Parkváros vagy mini-Dubaj?
2. Nyílt versenyeztetés vagy államközi szerződés?
3. Épüljenek-e felhőkarcolók Rákosrendezőre?
4. Szakrendelők: államosítás vagy önkormányzati fenntartás?

A legutolsó kérdés eltér, ez egy kormányzati terv, amit egyelőre elnapoltak, de Karácsony Gergely szerint újból elővehetik.

A bejelentés után gyorsan reagált Vitézy Dávid is, aki leszögezte, a kormányzat terveit, „a város legértékesebb fejlesztési területeinek városfejlesztési garanciák nélkül arab befektetők számára való átjátszását” nem támogatja és ennek megfelelően fog szavazni. Ugyanakkor bírálta, hogy a budapesti utazók most az utastájékoztatási információk helyett „Védjük meg Budapestet!” plakátokkal találkozhatnak a továbbra is légkondi nélkül közlekedő orosz metrókocsikban és más járműveken is, a kampány pedig közpénzből megy.