Két napon belül két kismama halt meg egy nyíregyházi kórházban

Két napon belül két kismama halt meg egy nyíregyházi kórházban

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két napon belül két kismama halt meg szülés után a nyíregyházi kórházban – számolt be az RTL Híradó. Egy szobában feküdtek, de az intézmény szerint nincs összefüggés az esetek között.

Egy 33 éves háromgyerekes máriapócsi édesanya novemberben császármetszéssel szülte meg a kisfiát, a műtét után a nő intenzív osztályra került. Az áldozat húga szerint az édesanya jól viselte a terhességet, azonban a 9. hónapban egy vérvizsgálat kimutatta: véralvadási problémái vannak. Gyógyszereket kapott, amitől jobban lett, de a szülést így is előre kellett hozni. A pár harmadik gyermeke erős, egészséges volt, ellenben az édesanya napról napra egyre gyengébb lett, ezért elvitték a szülészeti megfigyelőbe, majd késő este átvitték az intenzív osztályra, ahol másnap hajnalban elhunyt. 

A hozzátartozók tudni akarják a tragédia okát, még orvosi papírokat várnak. Ugyanakkor azt mondták, az áldozat egy szülészeti megfigyelőben volt azzal az újfehértói anyával, aki ikrei műtéti úton való világrahozatala után szintén meghalt egy nappal korábban. Az ikrek az RTL információi szerint a karácsonyt már otthon tölthették. A csatorna megkereste a kórházat, ahonnan azt a választ kapták, hogy mindkét ügyben belső vizsgálat indult és hogy a két eset között nincs összefüggés. Szerintük mindkét kismamánál előre nem látható események történtek, amit a szakszerű ellátás ellenére sem tudtak visszafordítani.