Kibékült Hadházy Ákos és Horváth Csaba

Kibékült Hadházy Ákos és Horváth Csaba

Aluljáróban, ökölpacsival kötött békét Hadházy Ákos és Horváth Csaba (Fotó: Zuglói önkormányzat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Happy enddel zárult Hadházy Ákos és Horváth Csaba vitája a zuglói ingatlanokról, a politikusok tisztázták nézeteltérésüket – derült ki a zuglói polgármesteri hivatal közleményéből. Az önkormányzat azt írta, még az előválasztás idején zördültek össze a felek, miután Hadházy egy posztban azt írta, Zugló „stikában, a nyilvánosságot kerülve” hirdette eladásra az Egressy út 102-104., valamint az Angol utca 28. alatti ingatlanokat.

Az önkormányzat szerint viszont a pályázat teljesen nyíltan és szabályosan lett meghirdetve az ingatlan és a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláin, a kerület online felületein, országos napilapokban, valamint az Ingatlan.com-on. Zugló polgármestere, Horváth Csaba emiatt feljelentést helyezett kilátásba Zugló képviselőjelöltjével szemben, amennyiben utóbbi nem vonja vissza állításait. Hadházy nem vonta vissza, így Horváth beváltotta fenyegetését.

Ezután viszont váratlan fordulat történt, Horváth Csaba ugyanis visszavonta feljelentését. Békülékeny lépését azzal magyarázza, hogy Hadházy az előválasztás után megkereste, és azt mondta, csupán félreérthetően fogalmazott. A politikus állítása szerint ugyanis a „stikában” kifejezést az augusztusi időpontra értette, valamint arra, hogy a képviselő-testület helyett a gazdasági bizottság döntött volna. A parlamenti képviselőnek állítása szerint nem állt szándékában azt a látszatot kelteni, hogy az önkormányzat szabálytalanul írta ki a pályázatot.

Horváth Csaba szerint ezzel elindult közöttük egy párbeszéd, így újra találkoztak, itt pedig már a zuglói ingatlanokon kívül másról is beszélgettek. A polgármester reméli, hogy a továbbiakban is barátságos marad a viszony, és ezen Zugló fog a legtöbbet nyerni. Horváth szeretne minél jobb megoldást az érintett ingatlanokkal kapcsolatban is, hogy a telkek közvetlen közelében élők se érezzék magukat a kialakult helyzet veszteseinek. Viszont figyelni kell az önkormányzat anyagi lehetőségeire is – intett Horváth.