Kocsis-Cake Olivio nem tudja, mit jelent az, hogy gyurcsányista

Kocsis-Cake Olivio nem tudja, mit jelent az, hogy gyurcsányista

Kocsis-Cake Olivio (Fotó: Facebook/Kocsis-Cake Olivio, Kovács Orsolya)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem pozícióra jelentkeztem, hanem feladatra – állította a Válasz Online-nak adott interjúban a Párbeszédből a Demokratikus Koalícióba ejtőernyőző Kocsis-Cake Olivio. Az interjúban felmerült, hogy pártigazgatói pozíciót, fizetést hagyott ott állítása szerint a semmiért, de a politikus szerint elég meggyőző volt, hogy Dobrev Klára felkérte a munkára, és hogy zöldügyi árnyékkormánybiztos lehet. Kocsis-Cake egyben úgy gondolja, Dobrev lesz Magyarország következő miniszterelnöke.

Stumpf András igyekezett megtudni, kapott-e olyan ajánlatot, hogy ha a DK-s Oláh Lajos EP-képviselő lesz, akkor ő beülhet a parlamenti helyére, de Kocsis-Cake ezt nem ismerte el. Elmondása szerint nem kap pénzt a DK-tól, és ilyesmiről még nem esett szó. Egyébként nem gondolja hátba szúrásnak, hogy ott hagyta a Párbeszédet.

Felvetődött, a politikus fel tudja-e sorolni az árnyékkormány tagjait, de ő nem kívánt erre vállalkozni. Azért állítása szerint képes lenne rá. De neki az számít, hogy Oláh Lajos, akivel együtt dolgozik, „remek szakember”.

Az interjúban hosszan vitáztak a DK és Gyurcsány Ferenc megítéléséről is, Kocsis-Cake pedig azt mondta, nem tudja, mit jelent az, hogy „gyurcsányista”. Ő maga egyébként az őszödi szónoklatot nem gondolta hazugságbeszédnek, Gyurcsány „arról beszél benne, min kellene változtatni a magyar politikában.” Kocsis-Cake nem értett egyet mindennel, ami 2010 előtt történt, de megvédte Gyurcsány politikai szerepvállalását: „Ha ön szerint nem fér bele, hogy az ember az öltözőben, meccs után, a sajátjai között kiadja a feszültséget és mondjon mindenfélét a játékukról, a sajátjáról is, ha az rossz volt, ha sok luftot rúgott mondjuk… Ha ez azt jelenti, hogy ezért utána soha többé ne is focizzon az ember, akkor ezt másképp látjuk.”

Kocsis-Cake elmondta azt is, felbőszítette, amikor Orbán kevert fajúakról, Németh Szilárd pedig fehér keresztény kultúráról beszélt. „Ezek tehát felbőszítettek. Aminek egyébként köze van ahhoz, hogy úgy döntöttem, a DK-ban folytatom. Így hathatósabban, láthatóbban tudom képviselni magamat és azt a politikát, amely az efféle rasszista szólamokat büszkén öblögető Fidesz leváltásának kulcsa lesz” – tette még hozzá.