Köszönte a magyar külügy, de nem kéri a bangladesi vakcinákat

Köszönte a magyar külügy, de nem kéri a bangladesi vakcinákat

A Külgazdasági és Külügyminisztériumának központi épülete a főváros II. kerületében, a Bem József téren (Fotó: MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár ötezer dózist, azaz 2500 magyar beoltására elegendő oxfordi licensz alapján készült vakcinát küldene az ázsiai Banglades Magyarországnak hálája jeléül, Magyarország nem kíván élni az adománnyal – derült ki szerda este. A felajánlást megköszöntük, de nem élünk vele – írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium a kormánypárti Magyar Nemzet megkeresésére, ám bővebb indoklást nem fűztek hozzá.

A tárca korábban azt írta a Blikknek, Banglades azért hálás hazánknak, amiért a Csókay András idegsebész és Pataki Gergely plasztikai sebész vezette magyar orvoscsoport sikeres műtétet hajtott végre a fejüknél összenőtt ikerlányokon, Rukián és Rabián. A Blikk ugyanakkor úgy tudta, a bangladesi állam valójában azt az 500 elvégzett ingyenes plasztikai műtétet akarta meghálálni, amit a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsoportja 2010 óta Bangladesben elvégzett helyreállító plasztikai és égési sebészeti missziói során. A beavatkozások között életmentő műtétek is voltak.