Kötcsei piknik: Brüsszelben változást kell elérni

Kötcsei piknik: Brüsszelben változást kell elérni

Orbán Viktor kormányfő érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy-kúriához 2023. szeptember 9-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Brüsszelben változásokat kell elérni, ehhez Európában és Magyarországon is a jobboldali képviselőknek kell bizalmat kapniuk a jövő évi európai uniós választáson – erről beszélt a miniszterelnök politikai igazgatója Kötcsén, a Polgári Magyarországért Alapítvány Polgári Piknik elnevezésű rendezvényének helyet adó Dobozy-kúria előtt újságíróknak. 

Orbán Balázs szavai szerint Brüsszelt foglyul ejtette a háborúpárti és korrupt elit, az elmúlt időszakban meghozott, elhibázott döntések nagyon komoly károkat okoznak Európának, amelynek versenyképessége egyre romlik. A megoldást az jelenti szerinte, hogy az európai parlamenti választásokon mindenhol Európában – erre mint mondta, van is esély – a jobboldali pártok erősödnek. – Magyarországon is a jobboldali erők, a Fidesz-KDNP képviselőinek kellene bizalmat kapniuk, akkor tudnánk az Európai Unióban, Brüsszelben változásokat elérni – fogalmazott. Ez lesz a legfontosabb kérdés a kötcsei találkozón, amelyen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök.

A legfontosabbnak nevezte, hogy a közvélemény-kutatások szerint minden jelentős uniós országban a jobboldal erősödik. – Azt gondoljuk, hogy az úgynevezett jobbközépnek nem a baloldallal kell együttműködnie, mert látjuk, hogy ez milyen eredménnyel jár, az elmúlt öt évben Európa sajnos lejtmenetre került – jegyezte meg. A jobboldalnak és a jobbközének kell együttműködnie, az később dől el, hogy ehhez a Fidesz-KDNP-nek melyik pártcsaládba kell kerülnie.

Újságírói kérdésre, miszerint Robert Fico korábbi szlovák miniszterelnökben találja-e meg a szövetségest a Fidesz, azt válaszolta: azokban találják meg a szövetségeseiket, akik nemzetek Európájában gondolkodnak. – Mi nem egy birodalmi Európát szeretnénk, hanem nemzetek Európáját – szögezte le.

Arra a kérdésre, hogy miért nem hívatták be az orosz nagykövetet azért, mert egy orosz tankönyv az 1956-os forradalom résztvevőit fasisztának nevezte, azt mondta: 1956 hőseivel kapcsolatban egységes álláspont, hogy a magyar nemzet legfontosabb és kitüntetett szereplői, akik minden megbecsülést megérdemelnek. – Ezt elvárjuk minden országtól – közölte.

A kötcsei találkozót 2004 óta rendezik meg, az idei piknik mottója „Ahol a haza, ott a szabadság”.

(MTI)