Közel duplájára nőtt a családon belül elkövetett gyilkosságok száma

Közel duplájára nőtt a családon belül elkövetett gyilkosságok száma

Bűnügyi technikus helyszínel 2021. május 3-án egy Szigetsor utcai ház előtt Dunavarsányban, ahol leszúrtak egy férfit. Az áldozat belehalt sérüléseibe (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Érzékelhető mértékben erősödött idén az utcai bűnözés és a családi körben tapasztalható erőszak – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság Magyar Hangnak küldött válaszaiból. Lapunk a teljesség igénye nélkül, több bűncselekmény-típusról kért adatokat, miután a hvg.hu a közelmúltban beszámolt róla, hogy az elszálló árakkal együtt idén a bolti lopások aránya is megnőtt. Így érdeklődtünk a lopás, kifosztás, rablás és kábítószer-birtoklás mutatóiról, rákérdeztünk a regisztrált emberölési ügyek és családon belüli bűncselekmények adataira is.

A rendőrség a 2021-es és az idei számokat küldte el nekünk, november végi összesítéssel. Hangsúlyozták, hogy csak olyan regisztrált ügyekről tudnak beszámolni, amelyekben lezárult a rendőrségi eljárás; számos, az adatlistában nem szereplő bűncselekmény kapcsán tehát jelenleg is nyomozhatnak - és néhány olyan ügyet is feltüntettek, amik nem idén történtek, de 2022-ben zárták le rendőrségi vizsgálatukat. Azaz, az ORFK beszámolója nem a teljes képet mutatja, de így is lesújtó állapotokat tükröz. És akkor jöjjenek a részletek!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!