Közel egymilliárdért árulják a Torgyán-villát

Közel egymilliárdért árulják a Torgyán-villát

Torgyán József a parlamentben 1990-ben (Fotó: Fortepan/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eladó az a XII. kerületi luxusvilla, amely egykoron Torgyán Józsefé volt – vette észre egy hirdetés alapján a Pénzcentrum.

A legendás kisgazda politikus korábbi otthonát 950 millió forintért hirdetik, maga az épület 6 szobás, 324 négyzetméteres, a telek mérete pedig 1213 négyzetméter. Azaz, a néhai FKGP-elnök villájának négyzetméterára több mint 2,9 millió forint. Egyébként a 2017-ben elhunyt politikus emléktáblát is kapott a villájánál, 2021-ben állította neki a hegyvidéki önkormányzat. A lap szerint ez vélhetően ottmarad a kerítésen akkor is, ha valaki megveszi az ingatlant, ami az önkormányzat fotóin felismerhető.

Torgyán József még 2000-ben vásárolta meg az ingatlant, az akkori hírek szerint 50 millió forintért, a felújítási munkák után villájának értékét körülbelül 100-120 millióra becsülték. Természetesen nem egy történet kapcsolódik az ingatlanhoz, például sokan emlékezhetnek arra, hogy a néhai politikus a vagyonnyilatkozatában csak egy társasház egyhatod részét tüntette fel, a luxusvillát nem. Amikor kérdőre vonták emiatt, azt mondta: azért hallgatta el az ingatlant, hogy „betörő-, rabló- és robbantócsoportok” ne kapjanak információt arról, hogy pontosan hol lakik – emlékeztet a portál.