L. Simon László: Az a morálisan jó megoldás, ha Balog Zoltán lemond

L. Simon László: Az a morálisan jó megoldás, ha Balog Zoltán lemond

Forrás: L. Simon László Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Novák Katalin morálisan, példaértékűen cselekedett, helyes döntést hozott, vállalta a felelősséget, és lemondott. Ha Balog Zoltán valóban azt tanácsolta (Balog beismerte, hogy igen) a köztársasági elnöknek, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját segítő helyettes kegyelmet kapjon, akkor a felelősség egyértelmű, és az a morálisan jó megoldás, ha követi a köztársasági elnök példáját, és „ő maga is lemond” – mondta L. Simon László a Hír Tv-ben. A Magyar Nemzeti Múzeum kirúgott igazgatója szerint „itt gyakorlatilag egyetlen egy emberen múlott, hogy püspök marad vagy nem: magán Balog Zoltánon”.

L. Simon úgy gondolja, hogy az ügy nagyon megosztotta az egyházat, és szerinte az egy dolog, hogy az egyházi főgondnokok így döntöttek (marasztalták), de véleménycunami indult el a bejelentés után is, egyre több lelkész ajánlja fel a tiszteletdíját az áldozatok javára, tehát a lelkészek, vezetők morálisan megkérdőjelezik a döntést. Hozzátette, hogy Balog nem akarta, hogy az egyházát támadás érje, de a nyilvánosságban, még „baloldali, ellenzéki újságírók részéről is” nem az egyházat támadták, hanem a püspök személyét, az ő döntését. Innentől fogva viszont, hogy – utalt az egyházmegyei gondnokok és esperesek részvételével tartott keddi tanácskozásra – el lehet bújni egy egyházi testület mögé, az egész ügyet az egyházra is rávetítik, innentől kezdve az egyházat fogják számon kérni, hogy hogyan maradhatott püspök.