Mága Zoltán koncertjére osztogat jegyeket a kazános videóról elhíresült fideszes képviselő

Mága Zoltán koncertjére osztogat jegyeket a kazános videóról elhíresült fideszes képviselő

Mága Zoltán (Fotó: Olenka101/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már a 2022-es választási év első napjára is meglepetéssel készült a választópolgárok számára Pócs János fideszes országgyűlési képviselő. A jászsági honatya Mága Zoltán újévi koncertjére ajánl ingyenes jegyeket és ahogy írja, a „jelentkezési sorrend alapján a részvétel garantált”. A jegyek a cigányzenészként indult, mára vegyes műfajban előadó Mága újévi koncertjére háromezer forinttól egészen 42 ezer forintig terjedő áron kaphatók, az nem derült ki, hogy Pócs mely helyekre kínálja a térítésmentes belépőket.

A hegedűs többször is kiállt a Fidesz politikája mellett, és budapesti újévi koncertjein rendszerint megjelennek a kormánypártok vezető politikusai. Mága Zoltán támogatói között tudhatja az Emberi Erőforrások Minisztériumát, a Nemzeti Kulturális Alapot, valamint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt. A koncert egyik médiatámogatója a kormányhoz hű médiavállalat, a Mediaworks.

Pócs Jánost onnan ismerheti az országos közvélemény, hogy 2017-ben egy olyan disznóvágásról posztolt fotót, amelyen a leölt sertés testébe belekaparták a „Soros” feliratot. 2019-ben pedig előkerült a képviselőről egy saját állítása szerint viccesnek szánt, valójában bizarr videó, amelyen a fideszes képviselő azzal fenyegeti egyik alkalmazottját, aki egy kazánban ül, hogy betüzeli, amiért rosszat tett. A 2008-ban készült felvételen a 444 beszámolója szerint a kazánban ülő férfi elmondja, hogy azért került oda, mert „megivott egy fél decit”. Majd Pócs arról beszél, itt égeti el a cigányokat, akikre haragszik. Végül meggyújt egy papírt, majd rácsukja a kazán ajtaját az ordibáló férfira.

Pócs János egyébként decemberben disznótorossal csábított egy bekötőút átadására, ahol a tombolán kerékpárt lehetett nyerni, míg vasárnap Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő írta meg a közösségi oldalán, hogy a jászapáti népkonyha műanyag ebédhordóján Pócs János arca virít, azzal a felirattal, hogy „népkonyha szolgáltatás az ön egészségére”. Hadházy bejegyzése szerint az önkormányzati népkonyha „véletlenül” pont Pócs János fiának cégétől bérli az épületet.