Magyar Péter: informálisan már többen megkeresték őt Orbán környezetéből és a Dobrev-féle árnyékkormányból

Magyar Péter: informálisan már többen megkeresték őt Orbán környezetéből és a Dobrev-féle árnyékkormányból

Magyar Péter a Legfőbb Ügyészség előtt szervezett demonstráción (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Remény, bizalom, hit, változás, szabadság, tisztelet, hazaszeretet, becsület. Ezek a szavak hangzottak el a legsűrűbben azon a több száz spontán beszélgetésen, amelyeket Mátrafüredtől, a Balaton parton át, Hévízig folytattam az utóbbi két napban – így indítja legfrissebb Facebook-bejegyzését Magyar Péter. 

A politikai pályára lépő jogász a beszélgetések alapján úgy érzi, innen már nincs visszaút, majd reményének adott hangot, hogy április 6-án, szombaton több százezren és június 9-én több millióan fognak kiállni együtt a hazáért és megkezdeni a közös munkát egy új, modern, európai Magyarországért. Újabb adalékként hozzátette: a belső méréseken túl szerinte azért is „retteg a Karmelita és a levitézlett ellenzék közösen”, illetve költenek százmilliókat a lejáratására, mert a miniszterelnök közvetlen környezetéből és a Dobrev-féle árnyékkormányból is többen megkeresték őt informálisan, és támogatásukról biztosították, valamint szurkolnak a változásért. – Június 9-én a korrupt, levitézlett hatalmi elit egy utolsó figyelmeztetést kap – fogalmazott, majd hozzátette: „Még ki lehet ugrani. Most még lehet vádalkut kötni. Most még lehet.”

Fontos hét előtt áll a pártalapításra készülő Magyar Péter, hiszen nem mindegy, hogy az ügyészségi látogatása után április 6-ra meghirdetett tüntetésére hány embert tud megmozgatni. A szokásos karaktergyilkosság mindenesetre megindult ellene, volt felesége, Varga Judit exigazságügyi miniszter Hajdú Péter műsorában számos magánéleti vádat megfogalmazott vele szemben. „Mindenki tudja, hogy az aljas rogáni propagandának a videóval az volt a célja, hogy az ügyet és a hazánkért való kiállásunkat lehúzza a bulvár mocsarába, hogy ezzel is elterelje a figyelmet a valódi jogi és politikai kérdésekről és hogy megússzák, hogy felelősséget kelljen vállalniuk” – jelentette ki ezzel kapcsolatban pénteki bejegyzésében Magyar Péter.

A szombati megmozdulás gyülekező helye a Városháza tér - Deák tér - Károly körút háromszögben lesz, neve pedig „Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért”. Szombaton 14 órakor kezdődik az esemény, majd a menet a Bajcsy-Zsilinszky út és Alkotmány utca érintésével 15 órakor érkezik a Kossuth térre, ahol délután ötig demonstrálnak.