Magyar Péter még nem döntötte el, saját pártjában vagy egy kis párthoz csatlakozva politizál tovább

Magyar Péter még nem döntötte el, saját pártjában vagy egy kis párthoz csatlakozva politizál tovább

Magyar Péter (Forrás: Facebook/Magyar Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még nem dőlt el, hogy milyen formában kísérli meg a politikai szerveződést Magyar Péter, lehetséges, hogy egy kisebb párt színeiben indul el a választásokon, akár már idén júniusban, de az is opció, hogy saját pártot alapít, ez esetben viszont csak 2026-ban, a parlamenti választásokon méretheti meg magát. Ugyanakkor az ATV Egyenes beszéd című műsorában sejtelmesen arról is szót ejtett, hogy talán már be is adta a pártalapítási kérelmét. Azt is hozzátette, hogy amit most művel, az egy „one man show”, amit nem lehet sokáig folytatni, ezért szüksége van egy kompetens csapatra.

A beszélgetésen szó esett arról is, hogy továbbra sem pályázik miniszterelnöki babérokra, ezt a feltételezés állítása szerint még „viccnek is rossz”. 

Magyar Péter azt is elmondta, hogy egy harmadik erőt kíván létrehozni, olyat, ami megvesztegethetetlen és az ország érdekében dolgozik. A Fidesz-kormány egyik legnagyobb bűnének azt tartja, hogy miközben Magyarország két Marshall-segélynyi forráshoz jutott az Európai Uniótól, ebből a pénzből csak azt sikerült elérniük, hogy a közösség második legszegényebb, valamint a legkorruptabb országa legyünk.

Magyar Péter szerint reményre az adhat okot, hogy meglátása szerint a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan, a bizonytalan szavazók aránya pedig soha nem látott magasságokban van.