Makó önkormányzata pénzzel segíti a Continentaltól elküldött dolgozókat

Makó önkormányzata pénzzel segíti a Continentaltól elküldött dolgozókat

A Continental zászlói (Fotó: continental.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A makói önkormányzat egyszeri százezer forinttal segíti a Continental gyártól július elseje óta elbocsátott dolgozókat; a Makói Gumiipari Szakszervezet számára pedig négymillió forintos keretet biztosít a dolgozók jogi képviseletének támogatására – döntött rendkívüli ülésén a képviselő-testület csütörtökön.

Az egyhangúlag meghozott testületi határozatot Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) polgármester sajtótájékoztatón jelentette be. Elmondta, hogy a százezer forintos támogatásért jelentkezni kell az önkormányzatnál december 31-ig, a jogosultságot a szakszervezettel közösen bírálják el januárban. Eddig 23 egykori dolgozó jelentkezett – tette hozzá. Közölte, hogy a szakszervezettel együttműködési megállapodást kötnek, a négymillió forintos támogatást a jogi képviseletre még csütörtökön átutalják.

Lázár János (Fidesz) országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón azzal kapcsolatban, hogy a Continental visszafizette az állami támogatást, úgy fogalmazott: „a magyarok pénze nem ingyenpénz”.

Címkék: Makó, Continental