Van, ahol már 22 fokos a Balaton

Van, ahol már 22 fokos a Balaton

A Szent Miklós hajó indulás után Balatonfüreden a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási szezonjának első napján, 2022. április 16-án (Fotó MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Áltagosan 20-22 fokos már a Balaton – erre az Időkép hívta fel a figyelmet. A nyugati medencéjében melegebb a víz, balatonlellei automata szombaton és vasárnapi is már 22 fok feletti vízhőmérsékletet mutatott.

Az időjárással és előrejelzéssel foglalkozó oldalon arról is írtak, hogy miután a hidegfront elvonultával a hétvégére szép, napos idő lett, a fürdőzők hamar birtokba vették a balatoni strandokat. Videókat is megosztottak arról, hogy valaki csak a lábát lógatta bele a vízbe, de a bátrabbak már be is merészkedtek a tóba.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban változékony lesz az időjárás: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani kell. A mostani előrejelzés szerint jövő szombaton hidegfront vonul át a térség felett: a hétvége mindkét napján kisüt a nap hosszabb-rövidebb időre, de szórványosan záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Szombaton a hőmérséklet délután 27 és 32 fok között várható, míg vasárnap is lehet akár 28 fok is.

Címkék: Balaton