Márki-Zay: A cél igenis szentesíti az eszközt

Márki-Zay: A cél igenis szentesíti az eszközt

Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ha valaki felháborodik azon, hogy leostobázom a Fidesz szavazóit, az nekünk jó! Mert így eljut mindenkihez, hogy mit is gondolunk – erről is beszélt Márki-Zay Péter összellenzéki miniszterelnök-jelölt, Hódmezővásárhely polgármestere a Jelennek adott videóinterjújában.

Többek közt arról beszélt, „olyan kommunikációs buborékok vannak ma a magyar társadalomban, amiket nagyon nehéz áttörni, ha nem jutunk el egy ponton Orbán Gáspárig, Szájer Józsefig, a választók minősítéséig, nem fog eljutni hozzájuk az üzenetünk”. – A hatékonyság igazolja ezeket a mondatokat. A cél igenis szentesíti az eszközt – mondta.

A miniszterelnök fia kapcsán arra is kitért, „Orbán Gáspár beemelése a kampányba nekem a legszigorúbban vett közügy, ahol nekünk több százezer magyar meleget kell megvédeni”. – Egy évvel ezelőttig azt hittem, hogy elég Szájerezni, sőt azt hittem Szájerezni se fogunk, mert nem kell. Mert a Fidesz belátja, hogy Szájer lebukásával a melegellenes propaganda a Fidesz eszköztárából kikerül, de nem ez történt – mondta.

Ami a járványhelyzetet illeti, szerinte régóta szigorítás kellene. Úgy vélte, felelőtlenség volt a vadászati kiállítás megtartása, de az október 23-ai nagygyűlések is, vagyis jogos kritika lehet ez az ellenzék felé is. – Bár nem vagyok híve a kötelező oltásnak, el tudnám fogadni, ha a kormány így döntene. Nem fogunk lázítani senkit a kötelező oltás ellen – mondta. 

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg