Márki-Zayék nem teszik kötelezővé az oltást a hódmezővásárhelyi önkormányzati dolgozóknak

Márki-Zayék nem teszik kötelezővé az oltást a hódmezővásárhelyi önkormányzati dolgozóknak

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Márki-Zay Péter a vásárhelyi szakemberekből álló operatív stábbal közösen azt a döntést hozta, hogy a vásárhelyi önkormányzat dolgozói és annak intézményeiben dolgozók számára nem vezeti be kötelezően a covid elleni védőoltást. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartja, hogy ez a kérdés nagyon szenzitív: a járvány elleni védekezés egyrészt egyéni felelősség, másrészt a kormány feladata – ezt közölte az összellenzéki miniszterelnök-jelölt, egyben Hódmezővásárhely polgármestere stábja a Magyar Hang megkeresésére. 

Lapunk több más kérdést is feltett, például hogy Márki-Zay Péter kormányra kerülve megtartaná-e annak lehetőségét, hogy a cégek kötelezzék a munkavállalókat oltásra, vagy hogy lát-e olyan ágazatokat, ahol kötelezővé kéne tenni az oltást, ám ezekre részletekbe menő választ nem kaptunk, csak a fent olvasható sorokat. 

Egyelőre egyébként két önkormányzatról tudni, ahol kötelezővé tették a védőoltást: Budapest XII., illetve XVI. kerületében. Érdekesség, hogy mindkét kerületet kormánypárti politikus vezeti. Ezen felül a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat részlegesen élt a lehetőséggel: ők a bentlakásos szociális intézményeik munkavállalóknak tették kötelezővé a vakcinát.