Média1: Orbán pert vesztett Mészáros lapjával szemben

Média1: Orbán pert vesztett Mészáros lapjával szemben

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor 2014 áprilisában Felcsúton (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök első fokon elvesztette a Fővárosi Törvényszéken a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Economx gazdasági portál ellen indított bírósági perét – tudta meg a Média1. A portál emlékeztet, a bírósági eljárást azért indította Orbán, mert a portál idézte Hans Reisch, a SPAR vezérigazgatójának nyilatkozatát Orbán Viktor oligarchiáiról és arról, hogy milyen megfontolásból és milyen körülmények között kezdte el kimenekíteni a magyarországi vagyon jelentős részét az élelmiszerlánc vezetője.

Az ügy érdekessége – jegyzi meg a Média1 –, hogy az osztrák vezérigazgató szavait ugyancsak idéző Klubrádió esetében a bíróság még Orbán Viktor számára kedvezően ítélt elsőfokon, múlt héten pénteken. Tehát a Fővárosi Törvényszék másképp ítélte meg a Lebensmittel Zeitungot szemléző Economx cikkét és máshogy az Economx cikkét szemléző Klubrádió nagyon hasonló írását.

A Média1 szerint a Fővárosi Törvényszék még az Economx elleni tárgyalás időpontját is eltitkolta előlük, így a tárgyalást gyakorlatilag titokban, kizárólag a felperes és az alperes jogi képviselőinek jelenlétében, érdeklődők nélkül tartották meg hétfőn. A tárgyalás megtörténtét egy folyosói papír buktatta le.

Orbán egyébként pert indított a 24.hu, a 444.hu, a Hírklikk, de még a szintén Mészáros Lőrinc-közeli Index.hu ellen is, azt állítva, hogy a lapok hazugságot közöltek a lapszemléjükben a SPAR vezérétől és ezért őket mint másodközlő médiumokat is felelősség terheli.