Mészáros Lőrinc az MKB ünnepségén: „rengeteg munka létezik erre az évre, a kollegák éjjel nappal dolgoztak, és aratják le”

Mészáros Lőrinc az MKB ünnepségén: „rengeteg munka létezik erre az évre, a kollegák éjjel nappal dolgoztak, és aratják le”

Mészáros Lőrinc még 2019. szeptember 28-án (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb tanulságos videó jelent meg Mészáros Lőrincről, akinek szereplései már Bödöcs Tibor humoristát is megihlették. A felcsúti milliárdos ezúttal nem egy esküvőn léggitározik, nem ösztöndíjas hallgatókat biztat „bátorak legyetek!” – felkiáltással, hanem a Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) 2021-es karácsonyi ünnepségén idézi fel az elmúlt évet – és köszönti előre az azóta lezajlott MKB-Budapest Bank-fúziót. Az eseményen Varga Mihály pénzügyminiszter is részt vett.

A felvételt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő osztotta meg a Facebook-oldalán, és a Telex is szemlézte azt. Láthatóan papír nélkül megtartott beszédében Mészáros felidézte:

Ez az első karácsonyi ünnepség, amit meg tudnak tartani. „Bár tavaly ugye a covid nem engedte meg, hogy úgy döntsünk, hogy rendezzünk”.

A szűk körű ünnepséget mindenképpen meg szerették volna tartani, „hiszen rengeteg munka létezik erre az évre, a kollegák éjjel-nappal dolgoztak, és aratják le”.

Mészáros kitért rá, hogy a két tulajdonos – saját cégcsoportja és az állami tulajdonos – elvárása az, hogy 2022-ben egyesüljön az MKB és a Budapest Bank. 2023-ban pedig egy harmadik bankkal egészüljön ki a fúzió (bár a felvételen ez nem érthető, harmadikként vélhetően a Takarék Csoportot említette, ami a tervek szerint 2023 második negyedévéig olvadhat be.)

A szónok megköszönte a tanácsadók és a magyar kormány munkáját, hiszen „ők is mindent elkövettek, hogy jó irányban alakuljanak a dolgok (…) Hiszen ők is tulajdonosok, kisebbségi tulajdonosok” – mondta Mészáros Lőrinc, aki a jelek szerint összekeveri vagy azonosnak tartja az államot a kormánnyal (a bankcsoportban az állam a tulajdonos).

Mészáros emellett fontosnak tartotta megjegyezni, hogy:

• a cél irányába tartanak,

• új informatikai rendszert fejlesztenek,

• nem akarnak profitot kivenni a bankból,

• céljuk az, hogy középtávon elérjék a szuperbanki státuszt.

A banktulajdonos büszke volt arra is, hogy Európában még sehol nem oldottak meg banki fúziót ilyen rövid idő alatt