Miskolcon április 1-től ingyenes lehet a tömegközlekedés a 14 év alattiaknak

Miskolcon április 1-től ingyenes lehet a tömegközlekedés a 14 év alattiaknak

Veres Pál (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ingyenes, környezetbarát, elektromos árammal működtetett közösségi közlekedést akarunk Miskolcon tíz éven belül. (...) Ehhez azonban az Önök támogatása is kell. Hamarosan aláírásgyűjtést indítunk, hogy tudjam, Önök, a miskolciak támogatják az ingyenes és zöld tömegközlekedést a városban – jelentette be Veres Pál miskolci polgármester közösségi oldalán csütörtök este.

Mint írta, ehhez 15 000 miskolci aláírást szeretnének összegyűjteni 2024. március 15-ig. – És itt nem állunk meg. A 15 000 miskolci aláírás birtokában április 1-től próbaképpen ingyenessé tesszük minden 14 év alatti miskolci számára a tömegközlekedést – tette hozzá.

Lázár János még január elején jelentette be, hogy a 14 év alattiak számára ingyenessé teszik a közlekedést a MÁV és a Volán járatain. Budapesten már 2021 szeptembere óta ingyenes az utazás a 14 éven aluliaknak.

Címkék: Miskolc, Veress Pál