Nem fogadja el a felfüggesztett börtönbüntetést Gődény

Nem fogadja el a felfüggesztett börtönbüntetést Gődény

Gődény György YouTube-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gődény György még szeptemberben kapott tárgyalás nélkül egy év felfüggesztett börtönbüntetést rémhírterjesztésért, de a vírusszkeptikus gyógyszerész nem fogadta el a bíróság végzését, tárgyalást akar – derült ki a Nyíregyházi Járásbíróság közleményéből.

A Gődény elleni vádirat lényege szerint a férfi 2020. november 25-én a déli órákban A választás szabadsága címmel egy írást jelentetett meg a saját internetes oldalán, ami felkerült a vádlottról elnevezett egyéb közösségimédia-oldalára is. A cikkben a férfi értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának titulálta, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte. A kötelezően viselni rendelt szájmaszkokról azt állította, hogy azok az egészségre ártalmasak, védelmi eszköz szerepüket nem töltik be.

Gődénynél ezek után december 11-én hajnalban jelentek meg a rendőrök, házkutatást tartottak, majd előállították.