Nyári vízhiány Solymáron: új vezeték épül

Nyári vízhiány Solymáron: új vezeték épül

A Magyar Honvédség Rába H25-ös vízszállító kocsijából ivóvizet töltenek Solymáron a Panoráma utca és a Lejtő utca sarkán lévő víztározóba a vízhiány miatt 2022. július 1-jén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új, a lakosság vízellátását segítő vezeték épül a Pest vármegyei Solymáron; a csaknem 800 millió forintos beruházást Menczer Tamás, Pest vármegye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője jelentette be pénteken, a településen tartott sajtótájékoztatóján az MTI szerint.

A képviselő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára emlékeztetett: egy évvel ezelőtt súlyos, több ezer embert érintő vízhiány lépett fel a településen, amelyet a rendszer kapacitáshiánya okozott. A várhatóan hetek alatt elkészülő új vezeték annyi vizet lesz képes Solymárra juttatni, amennyit a 2022 nyarán kialakult vízhiány idején a Magyar Honvédség autói szállítottak a település víztározóiba.

Menczer Tamás hangsúlyozta: a vezetékkel nagy lépést tesznek a solymáriak vízellátásáért, ugyanakkor a vezeték elkészülte után sem kizárhatók olyan időszakok, amikor a vízfogyasztásuk korlátozására kell majd kérni a lakosságot.

A solymári vízhiány hátteréről itt olvasható a Magyar Hang korábbi cikke.