Orbán Viktor a prágai lövöldözésről: Nem érti az ember, hogy hogy jutott ide a világ

Orbán Viktor a prágai lövöldözésről: Nem érti az ember, hogy hogy jutott ide a világ

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Hír TV stúdiójában 2023. december 21-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meg vagyunk döbbenve – erről beszélt Orbán Viktor kormányfő a prágai lövöldözés kapcsán a kormányközeli Hír TV-n. Elmondta, a telefonvonalak forróak, és próbálják megérteni, hogy mi és miért történt pontosan. Eddig még csak arra volt ideje, hogy azonnal az együttérzését tolmácsolja az érintetteknek. –  Nem érti az ember, hogy hogy jutott a világ ide – mondta. Hozzátette: Amerikában szoktak ilyen dolgok történni, „az is megborzolja az ember szívét”, de az más világ, az pedig, hogy itt Európában, most szinte a szomszédban történt ilyen, az „mindannyiunkat megráz”. 

A tragédiára Karácsony Gergely főpolgármester is reagált közösségi oldalán. – Letaglóz a prágai tragédia híre. Legalább 15 ártatlan fiatal életét követelte egy kegyetlen tömegmészárlás. Mélyen együtt érzek a gyászban az áldozatokkal és hozzátartozóikkal. Budapest támogatásáról és szolidaritásáról levélben is biztosítom Bohuslav Svobodát, Prága főpolgármesterét – írta.