Minden fideszes felületen Orbán Viktor üzen, ugyanúgy

Minden fideszes felületen Orbán Viktor üzen, ugyanúgy

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony közeledtével ismét arra lehetett számítani, hogy jön egy Orbán-interjú, ami aztán az összes fideszes médiafelületen ugyanúgy megjelenik, és nem is kellett csalódni. Szombat reggel a Magyar Nemzet néven megjelenő lapban jelent meg a Csermely Péter, a Mediaworks tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettese által jegyzett beszélgetés, amit aztán szó szerinti egyezéssel megjelent az összes megyei lap online felületén is, de ott van az Origón, a Hír Tv honlapján is. És még a közszolgálati Híradó.hu is laptetőre tette, igaz ők nem a teljes interjút, „csak” a távirati iroda igencsak bő szemléjét. A címet azért ők is átvették.

Az interjú további érdekessége, hogy mintha némi identitászavart is mutatna az azt közlő portáloknál. A Magyar Nemzet honlapján úgy jelent meg, hogy a Magyar Nemzetnek adott ünnepi interjú, az Origo is ugyanígy hozta, a megyei portálokon viszont már az a szöveg szerepel, hogy „lapunknak adott ünnepi interjú”, az MTI-be pedig már úgy került be, hogy „a Mediaworksnek adott karácsonyi interjú”. Csermely Péter egyébként rutinos Orbán-interjúvoló, a Magyar Nemzetnél évek óta ő szállítja ezeket.

Orbán Viktor magában az interjúban arról beszélt, ahogy az egyencím is mutatja, hogy „rendet kell vágni Brüsszelben, az EP-választások jó alkalmat adnak erre”. A legutóbbi uniós csúcs, a kivonulása, majd az Ukrajnának nyújtandó támogatás megvétózása kapcsán arra a kérdésre, hogy nem merült-e fel benne, hogy ő téved, miutána  többi 26 tagállam egyetértett, úgy felelt, hogy ezt tette nyolc órán keresztül, „igen, gondolkoztam, hogy vajon nem én megyek-e szembe a forgalommal”, de „határozottan meg kellett állapítanom, hogy ők”.

Nem ez volt az első karácsonyi Orbán-interjú a fideszes médiában, kezdődött a tv2-vel, majd következett a Hír TV és a Nemzeti Sport.

Címkék: Orbán Viktor