Összevertek Tatabányán egy ukrán menekültet, miután az ukránul beszélt

Összevertek Tatabányán egy ukrán menekültet, miután az ukránul beszélt

Szép új Mercedes járőrkocsik Budapesten (forrás: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem jogerősen két év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Tatabányai Járásbíróság azt a férfit, aki idén március 23-án késő este egy tatabányai dohánybolt előtt szidott, megütött és megrugdosott egy, a háború elől Ukrajnából Magyarországra menekültet. A támadó azt követően esett az ukrán férfinak, hogy meghallotta, az ukránul beszél egy barátjával telefonon – derül ki a Tatabányai Törvényszék közleményéből.

A vádlott előbb kérdőre vonta, hogy hozzá és a vele lévő társához szólt-e. Erre a férfi nemmel válaszolt, mire a támadója megkérdezte, hogy „Ukrán vagy?”. A támadó az „igen” felelet után a férfi nemzetisége miatt folyamatosan szidalmazni és bántalmazni kezdte. A vádlott a bántalmazásával azután sem hagyott fel, hogy a dohányboltban tartózkodó eladó és több vásárló is emiatt számon kérte, sőt a sértett segítségére siető egyik vásárlót is megfenyegette.

Az ukrán férfi nyolc napon túl gyógyuló sérülésként jobb oldali arcüregcsontjának törését, valamint több, 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el. A Tatabányai Járásbíróság a vádlottat közösség tagja elleni erőszak bűntette és testi sértés bűntette miatt 2 év 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be.