Rákay Philip kiszáll a Lázár-közeli lapból, ami Navracsicsot gyalázta

Rákay Philip kiszáll a Lázár-közeli lapból, ami Navracsicsot gyalázta

Rákay Philip és felesége magánadományából újították fel Arany János és családja síremlékét (Fotó: Gulyás Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Navracsics Tibortól a Promenád24, szerepüket súlyosan félreértelmező kollégái helyett is elnézést kérek! – ezt válaszola Rákay Philip, a mostanában az említett minisztert elképesztő hangnemben bíráló hódmezővásárhelyi portál többségi tulajdonosa a 24.hu megkeresésére. Mint korábban beszámoltunk róla, Lázár Jánosnak nem tetszett, hogy minisztertársa az utóbbi időben több alkalommal is találkozott és fotózkodott Márki-Zay Péter hómezővásárhelyi politikussal. Sőt: a Lázárhoz közelállóként számon tartott helyi hírportál, a Promenad24 oldalán olyan névtelen cikk is megjelent, ami A buzizó polgármester és az „európai fideszes” meleg kézfogásai címet viseli, és Navracsicsot kritizálja. 

Rákay leszögezte: ezekről a cikkekről csak a médiából értesült. – Évtizedek óta nem titok, hogy közéleti szereplőként nyíltan kiállok Orbán Viktor politikája és kormánya mellett, ebbe az őszinte szerepvállalásba egyáltalán nem fér bele, hogy egy hozzám tulajdonosként köthető vállalkozás bármilyen formában is – ráadásul ilyen alpári eszközökkel – támadja a magyar kormány bármely tagját – fejtette ki. Emiatt „nyomatékosan utasította” a cég ügyvezetőit, hogy azonnal állítsák le a Navracsics elleni kampányt, és „megfelelő módon szankcionálják” az abban részt vevőket. Kiderült az is, Rákay hamarosan megválik a hódmezővásárhelyi laptól, illetve ottani rádiós érdekeltségétől is, mert az utóbbi időkben nem volt ideje foglalkozni velük, és erről már egyébként hónapok óta tárgyal egy befeketetővel. Emellett  bejelentette, hogy lemond a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben betöltött felügyelőbizottsági tagságáról, és ezt a döntését még szerdán közli az érintettekkel. A zrt. ugyancsak Lázárhoz köthető, ugyanis annak a Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak a tulajdona, amelyben ő a kuratórium elnöke. 

Lázárt egyébként egy pár nappal ezelőtti sajtótájékoztatóján kérdezték a közte és Navracsics közti feszültségről, amire ő azt mondta: „Hódmezővásárhelyen 2018 óta polgárháború zajlik, ahol a fideszesek úgy érzik, hogy őket a polgármester folyamatosan politikailag abuzálja, és ezért aztán rendkívül érzékenyek minden ilyen külső beavatkozásra”. – Jobb, hogy ha politikustársaim elkerülik Hódmezővásárhelyt a következő fél évben – tette hozzá utalva a közelgő önkormányzati választásokra.