Rekordösszeget, 20 milliót csaltak ki egy idős nőtől Budapesten

Rekordösszeget, 20 milliót csaltak ki egy idős nőtől Budapesten

Az elfogás (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összehangolt akcióban ütöttek rajta egy újabb unokázós csalón a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a napokban a főváros II. kerületében. 20 millió forint értékű valutát és ékszert csalt ki áldozatától.

A rendőrségi holnapon közzétett tájékoztatás szerint a XIII. kerületi rendőrök július 28-a óta nyomoztak az akkor még ismeretlen férfi és társa ellen, akik már három idős nyugdíjastól szerezték meg megtakarított pénzét, családi ékszereit.

A csalók módszere a következő volt: vezetékes telefonjukon hívtak fel idős embereket és mindig ugyanazt mondták. A hívó rendőrnek adta ki magát, és azt állította, hogy egyik családtagjuk súlyos balesetet okozott. Azért, hogy ne kerüljön börtönbe, óvadékot kell fizetniük. Az álrendőr a beszélgetés közben kifaggatta az időseket családtagjaikról, így sokszor maguk a sértettek árultak el olyan információkat, melyet a csalók a beszélgetés során felhasználtak, hogy még hitelesebbé tegyék a kitalált történetet. Az áldozatok meggyőzése érdekében volt, hogy a hívó átadta a telefont mellette lévő társának, aki a sértettektől megszerzett információkat felhasználva eljátszotta a bajba került rokont, így a stressztől és a jól koreografált történettől az idősekben fel sem merült a gyanú, hogy egy megszervezett csalás áldozatai lettek. 

Miután meggyőzték az idős embert, hogy fizessen, az egyik csaló, a 74 éves J. László az érintett lakcímére vagy egy megbeszélt találkozási helyre ment. Az idős férfit akkor fogták el, amikor éppen legújabb áldozatától vett át 20 millió forint értékű valutát és ékszereket.

A férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság pénteken elrendelte a bűnügyi felügyeletét.  

A nyomozók a megtévesztett 74 éves idős nőnek a közel 20 millió forint értékű valutáját és ékszereit hiánytalanul visszaadták. A rendőrök J. László még ismeretlen társai ellen jelenleg is nyomoznak.