Rendőrkutya segített elfogni a szexuális erőszak elkövetésével gyanúsított férfit

Rendőrkutya segített elfogni a szexuális erőszak elkövetésével gyanúsított férfit

Rendőrkutya fogta el az erőszakkal gyanúsított férfit (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szolgálati kutyája segítségével fogta meg 8 perc alatt Poór István törzszászlós azt a 28 éves férfit, aki a gyanú szerint erőszakoskodott egy nővel, majd menekülni próbált – számolt be róla a police.hu kedden. 

Mint írták, egy kutyasétáltató pár egy nő segélykiáltásaira figyelt fel 2023. augusztus 27-én este Pomázon. Az áldozatot egy erdős-bokros részen találtak meg földön fekve, hiányos öltözetben, miközben fölé tornyosult egy félmeztelen férfi. Mielőtt a támadó elmenekülhetett volna, egyikük lefotózta, párja közben hívta a rendőrséget.

Poór törzszászlós két kollégájával, és aznapi társával, Dakotával indult a helyszínre. – Míg a kollégák gondjaikba vették az áldozatot és információkat gyűjtöttek a bejelentőktől, Dakota gazdájával eredt a menekülő után. Szinte házról házra jártak, a telefonos képet mutogatva rótták a kilométereket. A Határ útnál aztán, egy padnál feltűnt a mintás nadrágos férfi, a rendőr felszólításait azonban nem követte. Mikor elindult felé, Dakota közbelépett, pillanatokkal később pedig B. Richárd már a földön hasalt megbilincselve – olvasható a közleményben. 

A gyanúsított a kihallgatásán tagadta, hogy 46 éves áldozatát az „enyém leszel!” felkiáltással a bokorba lökte, lehúzta ruháját, majd megerőszakolta, bár az elfogyasztott ital mennyisége miatt saját bevallása szerint „estek ki dolgok”. B. Richárddal szemben a további eljárást szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Címkék: rendőrség