Rendőrök akadályozták meg, hogy a tüntetések után a diákok felmenjenek a Karmelitához

Rendőrök akadályozták meg, hogy a tüntetések után a diákok felmenjenek a Karmelitához

Képünk csak illusztráció. Tüntetés az oktatásért. Demonstrálók a Lánchídnál (Fotó: Mihály Attila / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az oktatásért, majd a klímaváltozás ellen is tüntettek Budapesten péntek este. A demonstrációk végeztével a résztvevő diákok egy része fel szeretett volna menni a Karmelita kolostor elé, ám azt rendőrök akadályozzák, helyszíni beszámolók szerint feszült a helyzet.

A diákok egy része felment a Karmelitához vezető lépcsőn, de a tetején rendőrök állták el az útjukat, a lépcső le volt zárva – írta a Telex. Tudósításuk szerint a tiltakozók egy része elkezdte tolni a rendőrsorfalat a lépcsők tetején. A rendőrség emiatt figyelmeztette a diákokat, hogy távolodjanak el a sorfaltól, mert „magatartásuk tragédiához is vezethet”.

A hvg.hu tudósítója azt közölte, „a helyzet meglehetősen feszült”. Mint írták, a tüntetők egy része megkerülve a rendőröket a Sándor palota felől igyekszik a Karmelitához jutni. A lap szerint végül atrocitás nem történt, egy kis lökdösődést követően este fél 10 körül el kezdett oszlani a tömeg.

A pénteki tüntetésekről itt látható a Magyar Hang képes beszámolója.