Rendőrség: senki sem akart óvodásokat elrabolni Budakeszin

Rendőrség: senki sem akart óvodásokat elrabolni Budakeszin

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy budakeszi óvodából akart elvinni egy kisfiút egy férfi. El is vitte – a szülőkkel előre egyeztetett mozgásfejlesztésre – számolt be róla a police.hu.

Mint írták, budakeszi rendőrök egy édesanya 2023. november 8-ai bejelentése alapján kezdtek adatgyűjtésbe és tanúkutatásba. A bejelentés szerint gyermekét egy ismeretlen férfi két nappal korábban el akarta vinni az óvoda udvaráról. – A közösségi médiában futótűzként, gyermekrablásról szóló híresztelések kezdtek terjedni, amit több médiatartalom-szolgáltató is tényként közölt – jegyezték meg.

Mostanra a rendőrök kiderítették: egy férfi valóban érkezett 2023. november 6-án délután egy kisfiúért az óvodába, ám először rossz csoportban kereste. Az abba járó, azonos keresztnevű gyermek nem volt jelen, ezért a férfi elment – egészen addig a csoportig, ahol az általa keresett kisfiút megtalálta, majd a szülők előzetes hozzájárulásával mozgásfejlesztésre vitte.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten és nyomatékkal figyelmeztet mindenkit a közösségi médiafelületek felelősségteljes használatára. Ellenőrizetlen, torz információk továbbítása félrevezető, egyetlen eredménye az alaptalan pánik okozása. Érdekesség, hogy maga Budakeszi polgármestere is azt posztolta szerdán, hogy „kisgyermekeket próbáltak idegen férfiak magukkal vinni két budakeszi óvoda környékéről”. Emiatt „biztonsági okokból” a pénteki Márton-napi lampionos esti, utcai felvonulást és rendezvényt is lemondták, „a döntést a Pitypang Sport Óvoda és a Szivárvány Óvoda vezetőivel egyeztetve közösen hozta meg Budakeszi Város Német Önkormányzata, Budakeszi Város Önkormányzata és a Budakeszi Rendőrőrs”. Azt is ígérte, hogy biztonsági kamerát szereltetnek fel az összes budakeszi bölcsőde, óvoda és iskola bejáratához.

Címkék: rendőrség, Budakeszi