Romlik a helyzet? Kásler visszarendelte a rezidenseket az intenzív osztályokra

Romlik a helyzet? Kásler visszarendelte a rezidenseket az intenzív osztályokra

Kásler Miklós (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az „elsődleges képzőhelyként megjelölt egészségügyi intézménybe” rendelte vissza az aneszteziológia és intenzív terápia szakképzésben foglalkoztatott rezidenseket és szakorvosjelölteket Kásler Miklós október hatodikán, a fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményeknek írott utasításában. 

A rezidenseknek tehát azonnali hatállyal vissza kell térniük az intenzív osztályokra a külsős gyakorlatról. Az utasítás a szignózás másnapjától, tehát október hetedikétől van érvényben – írja a 444.hu.

A portál szerint járvány idején önmagában ez az utasítás nem furcsa, ám azért tűnik mégis meglepőnek, mert a kormány továbbra sem kongatja a vészharangokat, nem helyezett kilátásba semmilyen szigorítást, csak az oltásokban bízik. 

Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Tudományos Akadémia már augusztus vége óta szorgalmazza a maszkhasználat és a védettségi igazolványok széleskörű használatát, jelenleg azonban csak az egészségügyi intézmények területén kell maszkot hordani.  

A 444 emlékeztet arra is, hogy például az október 14-ig tartó vadászati világkiállítás is felmentést kapott a járványügyi szabályok alól, vagyis maszk és védettségi igazolvány nélkül látogatható.

Eközben a keddi koronavírus-adatok arról tanúskodnak, hogy a negyedik hullám kezd beindulni: a 455 újonnan regisztrált fertőzéses eset magasnak számít, az egy héttel korábbihoz képest 55 százalékkal több. Emellett 17-en hunytak el a betegségben, ami június 8-a óta a legrosszabb adat.