„Tóni, Barbara és Ádám”: még nyomozzák, kikre gondolhatott Schadl György

„Tóni, Barbara és Ádám”: még nyomozzák, kikre gondolhatott Schadl György

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nagy nehezen, de megtudtam: még mindig nyomoznak Schadl-ügy legsúlyosabb szálának ügyében – jelentette be közösségi oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Mint írta, „miközben Schadl és Völner ellen, az egyszerű, végrehajtói vesztegetés miatt már vádat emeltek, a jelek szerint a Nyomozó Főügyészség még mindig nem tudja, ki lehet Tóni, Barbara és Ádám, akikkel a korrupt végrehajtó ismerőse egy 30 éves buliról beszélt”. Az ügyben maga a politikus tett feljelentést, miután a Schadl-ügy 444 által megismert lehallgatásai jegyzőkönyveiben többek közt az szerepelt, Schadl járt „Ádámnál”,  „Tóninál” és „Barbaránál” is, és említést tett arról, hogy valamilyen „nagyobb történet” körvonalazódik. – Ádám annyit mondott Schadlnek, hogy úgy néz ki, a harmincöt év nem megy, de egy tíz, húsz évvel kiudvarolják ezt a történetet” – állt a jegyzőkönyvben. 

Hadházy véleménye szerint a nevek „passzolnak Rogánra, a feleségére és a kabinetfőnökére és – milyen pech –, pont Rogán vezeti a Koncessziós Irodát, amely a 30 éves koncessziókat osztogatja (például a MOL-nak a teljes hulladékgazdálkodást, Lőrincnek pedig az autópályákat). Emiatt ez a nyomozás elvileg SOKKAL fontosabb Völner és Schadl – ehhez képest pitiáner – ügyénél”.

A Hadházy által mellékelt főügyészi válasz az alábbit írta: „(...) az ügyben a nyomozás továbbra is folyamatban van, annak állásáról azonban egyéb tájékoztatást az ügyészség – az eljárás érdekeire figyelemmel – nem ad”.

Frissítés:

Szerdán délután a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) lapunkhoz közleményt juttatott el, amelyben az írták: „Hadházy Ákos országgyűlési képviselő egy másik ügyben kapott tájékoztatás alapján a valóságnak meg nem felelő információt tett közzé a közösségi oldalán”. Kifejtették: „Hadházy Ákos országgyűlési képviselő feljelentőként a jogi képviselője útján 2022. december 21-én – a nyomozás ügyszámára hivatkozással – tájékoztatást kért a Központi Nyomozó Főügyészségtől az un. Microsoft licencek ügyének állásáról. A Központi Nyomozó Főügyészség ugyanezen ügyszám alatt – un. Microsoft ügyben – 2023. január 12-én arról tájékoztatta Hadházy Ákos jogi képviselőjét, hogy a nyomozás folyamatban van, annak állásáról egyéb tájékoztatást az ügyészség – az eljárás érdekeire tekintettel – nem ad. A főügyészség ezen tájékoztatását Hadházy Ákos a közösségi média oldalán a mai napon úgy tette közzé, mintha az az un. Schadl-ügyben kapott információ lett volna és így abból a valóságnak meg nem felelő következtetéseket vont le”. Az viszont a KNYF közleményéből nem derült ki, hogy akkor nyomoznak-e még „Tóni, Barbara és Ádám” ügyében.