Somos András: „Felfüggesztem a televíziós tevékenységemet”

Somos András: „Felfüggesztem a televíziós tevékenységemet”

Forrás: ATV youtube

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Fájó szívvel hoztam meg éjjel a döntést: felfüggesztem a televíziós tevékenységemet” – írja Facebook-posztjában Somos András, az ATV műsorvezetője. Mint írja, 1995 óta párhozamosan két szakmában próbált maximálisat nyújtani. „Hálás vagyok a sok ismeretért és tapasztalatért, amelyeket az évek során megszereztem. A kettős terhelés 2018 óta, mikortól önálló ügyvéd is vagyok, mostanra ütött vissza, a reggeli adásban elkövettem egy súlyos hibát, amely egyébként – aki ismer tudja – a gondolataimtól, a számomra oly fontos áldozatvédelemtől, a bántalmazottak iránt érzett ösztönös szolidaritástól teljesen távolra sodort a befogadó szemében”.

Kedden reggel az ATV Szigorlat című műsorában Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke volt a vendég. Rögtön a beszélgetés elején szóba került a pedofília kérdésköre, majd kitértek a gyermekpornográfia miatt elítélt volt nagykövet, Kaleta Gábor ügyére is, akiről Somos azt mondta, hogy „ő nem volt pedofil”. Erre Márki-Zay rögtön reagált is, mondván, hogy Kaleta Gábort pedofíliáért ítélték el Peruban és Magyarországon is. Az eset után az ATV levette a képernyőről Somost és fegyelmi eljárást indított. Somos András azt írta: a mostani helyzetben nem tehetett mást, „a jelenlegi közhangulatban jelenlétemmel nem terhelhetem ezt az ígéretes cégcsoportot, az ATV Groupot”.